Wim de Kroon

Wim de Kroon (1952) uit Brabantse kempen, beoefent deze hobby al vele tientallen jaren en nog steeds met veel plezier.  Met vallen en opstaan is veel ervaring opgebouwd, die nog dagelijks van pas komt. Als natuurmens en fanatiek fotograaf probeer ik foto’s te maken die in de vrije natuur zijn ontstaan. Met het bestaande licht, compositie, kleurgebruik en vormen zijn daarbij mijn belangrijkste beeldelementen. Met mijn lichtbron de zon heb ik een haat-/liefde verhouding, persoonlijk houd ik meer van het koudere weertype, zeker in ruige of bergachtige streken.

Voor mijn fotografie maak ik ook gebruik van schuiltenten of hutten, omdat de meeste dieren zo schuw zijn geworden door de mensen. Hierdoor moet men allerlei trucjes verzinnen om dan dichtbij de opnames te kunnen maken, desondanks is het gebruik van lange telelenzen noodzakelijk. Zeker omdat het belang en het welzijn van het onderwerp belangrijker is dan die van de foto’s,is nestfotografie, of verstoring op andere plaatsen (zoals rust- of slaapplaatsen) is uit den boze.

Actie fotografie is veel boeiender, maar ook veel moeilijker om te doen of te fotograferen. Mijn hobby bestaat uit zowel landschap, vogel- en zoogdier fotografie, maar ook macro-fotografie.

Veel succes.

Wim de Kroon

Copyright © Wim de Kroon, alle rechten voorbehouden. Niets van deze website mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd bestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, vervormd, of op een andere manier, zonder schriftelijke toestemming van Wim de Kroon.